• Facebook

22.2.2016

Blogi: Näkyvät ja heijastavat painatukset

Kevään tulon tuntee jo tuoksuna ilmassa ja virkistyksenä mielessä. On ihanaa, että aurinko näyttäytyy taas pitkän talven jälkeen minuutti minuutilta pidempään. Vaan silti meillä on valoisaa aikaa hyvin vähän. Turussa aurinko nousee näin helmikuussa kahdeksalta ja laskee jo puoli kuuden aikaan, esimerkiksi Oulussa valoisaa aikaa on melkein tunti meitä vähemmän. Lopun aikaa vuorokaudesta on pimeää.

Painettu heijastin kulkee aina mukana

Kuten tiedämme, heijastin on halvin henkivakuutus ja Suomen pimeässä syksyssä ja talvessa ehdoton. Me aikuiset olemme kuitenkin melko huonoja käyttämään roikkuvia ja kovia heijastimia vaatteissamme. Lastenkin haalareissa roikkuvat heijastimet ovat siitä hankalia, että ne voivat jäädä kiinni ja jos heijastin on kiinnitetty ulkovaatteeseen hakaneulalla, voi se repiä vielä kankaankin rikki.

Mikä olisi helpompaa, käytännöllisempää ja näkyvämpää kuin heijastavat painatukset ulkovaatteissa? Heijastava painatus esimerkiksi takin hihassa tai selässä on paitsi hyvännäköinen myös erittäin tarpeellinen. Heijastavat painatukset esimerkiksi pipoissa ovat myös käteviä – ja lapsilla ne ovat sopivalla korkeudella autoilijoihin nähden.

Hanskoja ja reppuja tulee ehkä harvemmin ajateltua painettavaksi heijastavalla painatuksella, mutta nekin ovat oikein hyviä paikkoja. Esimerkiksi koululaisilla repun etutasku on erinomainen paikka heijastavalle painatukselle. Pyöräilijöillä ja koiranulkoiluttajilla heijastavalla painetut hanskat hanskat ovat suorastaan nerokkaat.

Kun seuraavaksi suunnittelet yrityksen tai seuran vaatteita ja asusteita, mieti olisiko heijastava painatus hyvä valinta.

Harmaana vai värillisenä?

Heijastavat painatukset on vuosia nähty perinteisinä hopeanharmaina, mutta nykyään heijastavia painatuksia voidaan tehdä myös värillisinä, jolloin ne eivät pistä vaatteissa samalla tavalla silmään kuin aiemmin. Heijastavat painatukset voi tehdä vaikkapa vaatteen värillä – tällöin heijastus paljastuu vain pimeällä, kun auton valot osuvat painatukseen.

Meiltä on saatavilla tehdastoimituksena päähineitä sekä perinteisellä heijastavalla painatuksella että värillisellä heijastavalla painatuksella. Lippiksissä minimitilausmäärä on 144 kappaletta ja pipoissa sekä pannoissa 300 kappaletta.

> Tehdastoimituspäähineet

Valikoimassamme on myös valmiiksi heijastavia tuotteita, kuten heijastinliivit, Reflectex Hi-Vis takki, heijastava Morf-huivi sekä heijastinpipo. Myös heijastavia yksityiskohtia sisältävät New York Hard Shell -takki ja RipStop SoftShell takki näyttävät erityisen hyvältä heijastavalla painatuksella.

> Kaikki mallistomme heijastavat tuotteet